Zdraví z přírody Ovesné vločky s klíčky jemné
Zvolte variantu
Popis
Ovesné vločky s klíčky jemné. Bez úpravy do jogurtů či müsli. K zahuštění polévek. Kaše je po zalití mlékem nebo vodou hotová.
Nejlepší způsob, jak jíst oves a získat z něj všechny živiny, je v podobě vloček. Oves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje přibližně dvakrát více tuků než pšenice, více proteinů a sacharidů.
Oves je velmi bohatý na fosfor, železo (více než maso) a vitamin B1. Nejvíce zastoupenou živinou v ovsu jsou sacharidy, které se díky struktuře zrna lehce asimilují a pomalu vstřebávají. Oves tak dokáže tělu poskytnout zásobu energie na několik hodin. V ovsu se nachází v malém množství i fruktóza.
Složení:
Ovesné vločky s klíčky
Jak používat:
Vločky se mohou vařit v sójovém mléce či zeleninovém vývaru. Ovesné vločky uvařené v sójovém mléce, podávané s s medem a kousky jablek nebo banánů tvoří výborné snídaně pro děti, mládež, sportovce a těhotné či kojící ženy. Klíček je část zrna, která je nejbohatší na živiny a aktivní látky, a to zejména na proteiny, dále na vitaminy (B1, B2, B6, niacin a kyselinu listovou, vitamin E), minerály (mj. hořčík) a stopové prvky.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1524 kJ/ 369 kcal. Bílkoviny: 12,0 g. Sacharidy: rozdílné hodnoty. Tuky: 7,0 g
Balení:
500 g
2500 g
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Země původu:
Anglie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.